Yhtiömme

Olemme suomalainen rautatierahdin ammattilainen.

Suomen suurin yksityinen rautatieyhtiö

Kuljetamme monipuolisesti suomalaisten asiakkaiden rahtia eri kohteisiin Suomessa. Junissamme kulkee muun muassa maailman ruokahuollolle ja Suomen maataloudelle tärkeitä lannoitteita sekä energiateollisuuden materiaaleja. Lisäksi voimme kuljettaa vaarallisia aineita, sillä yhtiöllä on laajat kemikaaliluvat.

North Railin rautatiekuljetukset ovat osa Suomen huoltovarmuusketjua, jolla mahdollistetaan Suomelle ja Euroopalle kriittisen ruokahuollon toimivuus. Emme ota tätä suurta vastuuta kevyesti, vaan teemme töitä aina rautaisella ammattitaidolla. 

Rautatietoimiluvan haltijana teemme tiivistä yhteistyötä suomalaisten viranomaisten kanssa, ja turvallisuus on meille aina prioriteetti. Käytämme nykyaikaista tietojärjestelmää, jonka avulla koordinoimme luotettavasti kaikkea liikennettä.

Vihreät arvot ovat myös vahvasti mukana toiminnassamme ja suunnittelussa. Konkreettisia toimia ympäristövastuun osalta ovat muun muassa vetureissamme olevat polttoainelämmittimet, joilla pienennämme päästöjä sekä polttoainekulutusta. Teemme jatkuvaa työtä ympäristöystävällisyyden ja päästöjen vähentämisen edistämiseksi.

Kuljetamme aina asiakkaan omistamaa tavaraa ja asiakkaan tilauksesta, joten yhtiön liiketoiminnalla on myös suora vaikutus suomalaisten yritysten hyvinvointiin ja työllisyyteen.

60 rautatierahdin ammattilaista 

North Rail Oy:llä työskentelee 60 henkilön ammattitaitoinen ratapiha- ja kuljettajahenkilöstö. North Rail operoi Harjavallassa, Kotkan satamassa Mussalossa, Haminan satamassa, Vainikkalassa, Kouvolassa, Siilinjärvellä ja Uudessakaupungissa. Kotkassa meillä on myös oma huoltohalli vetureiden huoltoja ja korjauksia varten.

Yhdeksän DR20 linjaveturia

North Rail Oy:llä on yhdeksän DR20 dieselveturia.

Nimellispaino
126 t.

Leveys
2,940.

Pituus
23,000 mm.

Dieselmoottori
P616DL 16 sylinteriä.

Max pyörimisnopeus
1500 r/min.

Jatkuva vetoteho
427 kN.

Korkeus
4,310 mm.

Polttoainesäiliön tilavuus
6000l.

Dieselmoottorin teho
2750 kW (3686hv).

Tyhjäkäyntinopeus
500 r/min.

Kolme DR21 vaihtotyöveturia

DR21 on Suomen suurin ja painavin veturi, joka mahdollistaa suurien junien siirtelyn ratapihoilla.

Nimellispaino
135 t.

Leveys
3,050 mm.

Pituus
20,420 mm.

Dieselmoottori
Caterpillar 3512C HD.

Max pyörimisnopeus
1800 r/min.

Jatkuva vetoteho
293 kN.

Korkeus
5,138 mm.

Polttoainesäiliön tilavuus
11 000 l.

Dieselmoottorin teho
1550 kW (748 hv).

Tyhjäkäyntinopeus
600 r/min.

Nurminen Logistics Oyj:n tytäryhtiö 

Nurminen Logistics on vuonna 1886 perustettu pörssiyhtiö, joka tarjoaa laadukkaita rautatiekuljetuksia sekä terminaali- ja multimodaaliratkaisuja Aasian ja Euroopan välillä, Pohjoismaissa sekä Baltiassa.

Kiinnostuitko North Railistä?

Ota yhteyttä North Railin asiantuntijoihin. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi!